Gewicht verliezen door sporten: drie belangrijke tips

Je bent al tijden niet meer tevreden over je gewicht en hebt besloten hier nu echt iets aan te gaan doen. Je hebt je ingeschreven bij een sportschool of sportvereniging en wil meer gaan bewegen om af te vallen. Goed bezig! Maar hoe zorg je ervoor dat je echt afvalt door meer te bewegen? In dit artikel geven wij je drie belangrijke tips om echt gewicht te verliezen door regelmatig te sporten.

 

Tip 1: pas ook je eetpatroon aan

Gewicht verliezen door enkel meer te bewegen en niet gezonder te eten, lukt eigenlijk bijna nooit. Wil je echt gewicht verliezen, dan moet je ook gezonder gaan eten. Dit betekent niet dat je een streng dieet moet volgen om af te vallen, maar wel dat je jouw eetpatroon aan moet passen. Eet bijvoorbeeld minder verzadigde vetten, laat brood voortaan staan en drink minder alcohol en je komt al een heel eind.

 

Tip 2: voorkom routine bij het sporten

De meeste mensen vinden het prettig om een bepaalde routine te hebben bij het sporten. Zij lopen altijd hetzelfde rondje, doen altijd dezelfde oefeningen in de sportschool of trainen altijd precies een uur en nooit een minuut langer. Het is prima om een bepaalde gewoonte te hebben bij het sporten, maar het is belangrijk om routine te voorkomen. Door een routine bij het sporten raakt je lichaam namelijk gewend aan de bewegingen en dit betekent dat je veel energie steekt in een routine die je eigenlijk niet zo veel oplevert. Zonde! Wissel daarom voldoende af, bijvoorbeeld door een keer een andere oefening te doen of door wat langer of juist korter en intensiever te sporten.

 

Tip 3: houd je hartslag hoog

Natuurlijk is het goed om uren in de sportschool te vertoeven en hier allerlei oefeningen te doen met kleine pauzes tussendoor, maar eigenlijk is het beter om intensiever en korter te trainen. Door oefeningen snel achter elkaar te doen, gaat jouw hartslag namelijk omhoog en dit is goed als je af wil vallen. Train daarom liever wat korter en intensiever dan urenlang op je gemakje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>