Stramme gewrichten? Maak je gewrichten soepel met deze 10 tips

Stramme gewrichten kunnen erg vervelend zijn en komen voornamelijk voor bij mannen en vrouwen vanaf 50 jaar. Door stijfheid van de gewrichten is het moeilijker om bepaalde (dagelijkse) handelingen uit te voeren en zijn bepaalde bewegingen zelfs erg pijnlijk. Heb jij op dit moment last van stramme gewrichten en wil je jouw gewrichten wat soepeler maken zonder heftige medicatie? Lees dan in dit artikel welke tien tips je kunt gebruiken om jouw gewrichten weer gemakkelijk te laten bewegen.

Tip 1: eet voldoende omega-3 vetzuren. Je vindt deze vetzuren onder andere in vette vis, maar ook in lijnzaad en walnoten.

Tip 2: drink voldoende. Door veel te drinken en veel te zweten, wordt de hoeveelheid urinezuur in het lichaam lager. Hierdoor zijn de gewrichten minder stram en pijnlijk.

Tip 3: beweeg voldoende. Plan geen heftige work-outs in, maar beweeg gematigd door bijvoorbeeld iedere dag een stukje te wandelen of te fietsen.

Tip 4: draag de juiste schoenen en kleding, ofwel schoenen en kledingstukken die niet te strak zitten.

Tip 5: zorg voor een goede houding. Zit altijd rechtop en probeer rechtop te staan en op de juiste manier te lopen, zodat je minder last krijgt van je gewrichten door een verkeerde houding.

Tip 6: zorg voor een goede temperatuur in huis, niet te koud en niet te warm.

Tip 7: controleer de luchtvochtigheid in huis. Het mag niet te vochtig zijn in huis, want dit is niet goed voor je gewrichten. Is de luchtvochtigheid in huis te hoog, dan neem je maatregelen om de luchtvochtigheid te verlagen.

Tip 8: drink kruidenthee, zoals zoethoutthee en duivelsklauwthee. Deze theesoorten zijn goed voor de gewrichten.

Tip 9: bezoek regelmatig de sauna. Door de sauna te bezoeken, verbeter je de bloedsomloop. Ook een aanrader: ga in de infrarood sauna, want de infrarood warmte van deze sauna dringt diep door in het gewricht.

Tip 10: last van een ontstoken gewricht? Koel het gewricht dan. Last van een niet-ontstoken gewricht? Dan mag je het gewricht verwarmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>