Nooit meer stressen: drie tips om gestress te stoppen

Iedereen heeft er wel eens last van: stress. Je hebt het druk op je werk, je hebt al dagen geen tijd meer gehad om dingen in het huishouden te doen of je bent te laat opgestaan en moet de trein zien te halen: het zijn allemaal situaties waar je stress van kunt krijgen. Heb jij regelmatig last van stress en wil je toch echt leren om meer ontspannen te leven? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om minder te stressen.

Tip 1: maak een planning voor iedere dag

Sommige mensen krijgen stress omdat ze het idee hebben dat ze nog heel veel moeten doen, terwijl dit soms helemaal niet het geval is. Stressgevoelens kunnen erger worden als je geen overzicht hebt in wat je wanneer moet doen, dus het verkrijgen van inzicht is erg belangrijk. De gemakkelijkste manier om inzicht te krijgen, is door een planning te maken voor iedere dag. Schrijf op wat je wanneer moet doen, hoe lang dit duurt en wat je hierna moet doen en je weet precies hoe jouw dag eruit gaat zien.

Tip 2: plan je vrije tijd ook in

Veel mensen plannen wel in wat ze moeten doen voor hun werk, voor de kids en in het huishouden, maar vergeten eigenlijk om voor zichzelf te zorgen bij het maken van hun planning. Het klinkt misschien een beetje stom, maar eigenlijk moet je jouw vrije tijd ook inplannen. Heb je echt zin om lekker uitgebreid in bad te gaan? Zet dit dan ook in je planning, zodat je hier tijd voor vrijmaakt. Zet je het niet in jouw planning, dan maak je er geen tijd voor vrij en dit betekent hoogstwaarschijnlijk dat het er uiteindelijk niet meer van komt.

Tip 3: beweeg voldoende

Heb je veel stress, dan kun je hier echt moe van worden. De beste oplossing tegen vermoeidheid door stress, is beweging. Je zou misschien denken dat je hier moe van wordt, maar in feite krijg je energie door lekker te gaan bewegen. Daar komt nog bij dat bewegen goed is om je stress even te vergeten, waardoor stressgevoelens echt kunnen verdwijnen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>