Omgaan met liefdesverdriet: zo kom je van je verdriet af

Het is verschrikkelijk als je veel van iemand houdt en deze persoon toch een andere weg in het leven kiest. Wordt jouw liefde niet beantwoord, dan is het helemaal niet raar als je hierdoor liefdesverdriet ervaart. Het ervaren van liefdesverdriet is niet raar, maar je moet hier niet te lang in blijven hangen. Heb jij op dit moment te maken met een verschrikkelijk liefdesverdriet en heb je geen idee hoe je met dit verdriet om moet gaan? Lees dan in dit artikel welke tips je kunt gebruiken om sneller van je verdriet af te komen en op een gezonde en goede manier door te gaan met je leven.

Doorbreek het patroon

Ben je verdrietig, dan is het helemaal niet erg om een paar avonden zielige films te kijken, ijs te eten en wat minder lekker in je vel te zitten. Wat je niet moet doen, is in het verdriet blijven hangen. Merk je dat je in je liefdesverdriet blijft hangen, simpelweg omdat je niet weet hoe je verder moet? Probeer het patroon dan te doorbreken. Onderneem een keer een andere activiteit dan je normaal zou doen, spreek een keer met een vriendin af die je niet zo vaak ziet of maak een korte reis met een vriend(in). Door het patroon te doorbreken, kom je uiteindelijk uit het dal.

Praat over je verdriet

Sommige mensen vinden het fijner om hun verdriet voor zichzelf te houden, maar dit kan ook erg beperkend werken in de verwerking van liefdesverdriet. Door met een vriend(in) over je liefdesverdriet te praten, kun je sneller over je verdriet heen komen. Daarnaast is het fijn om te weten dat er in ieder geval iemand is die weet wat er aan de hand is en er voor je is, zodat je er niet alleen voor staat in deze moeilijke periode.

Maak nieuwe toekomstplannen

Mensen met liefdesverdriet zien het maken van nieuwe toekomstplannen als beangstigend en iets negatiefs, maar dit kan ook erg leuk zijn. Wilde jij altijd graag iets doen, maar wilde je ex dit niet? Dan kun je dit nu op je lijstje met toekomstplannen zetten. Wilde jij bijvoorbeeld een wereldreis maken en stond je ex hier nooit achter, dan heb je nu niets meer om je tegen te houden. Maak nieuwe plannen, dan haal je hier energie uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>