Zwanger? Houd rekening met deze veelvoorkomende zwangerschapsklachten

Je hebt net ontdekt dat je zwanger bent, gefeliciteerd! Dit betekent dat je een spannende periode tegemoet gaat. Niet alleen als je eenmaal bevallen bent, maar ook zeker tijdens de zwangerschap zelf. De zwangerschap is een heerlijke periode, maar het is helaas ook een periode waarin je te maken krijgt met diverse zwangerschapsklachten. Wil jij je alvast mentaal voorbereiden op deze klachten? Dan is het handig om te weten welke klachten je kunt ervaren als je zwanger bent. In dit artikel lees je wat de meest voorkomende zwangerschapsklachten zijn.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een zwangerschapsklacht waar eigenlijk geen enkele zwangere vrouw aan ontkomt. De vermoeidheid van een zwangerschap is overigens heel anders dan de vermoeidheid van een lange dag werken of een avondje stappen. Ben je zwanger, dan word je namelijk moe van dingen waar je normaliter nooit moe van werd. Denk hierbij aan traplopen, maar ook aan boodschappen doen en boodschappentassen dragen. Er gaat veel energie uit naar de groei van jouw kindje en dit zal je zeker merken, helaas gedurende de gehele zwangerschap.

Misselijkheid

Ook hebben veel zwangere vrouwen last van misselijkheid tijdens de zwangerschap. Voornamelijk in de ochtend, maar helaas ook later op de dag. Niet iedereen wordt misselijk tijdens de zwangerschap, maar je kunt je hier beter wel mentaal op voorbereiden. Overigens ben je niet de gehele zwangerschap misselijk, maar heb je vooral last van deze zwangerschapsklacht als je 1 tot 12 weken zwanger bent.

Vaak moeten plassen

Zwangere vrouwen moeten veel vaker plassen dan ze gewend zijn. Velen denken dat dit door de baarmoeder komt, die op de blaas drukt en ervoor zorgt dat je vaker moet plassen. In een later stadium van de zwangerschap is dit zeker het geval, maar ook in de eerste weken van de zwangerschap krijg je al te maken met deze klacht. Op dit moment komt het niet door de baarmoeder die op de blaas drukt, maar door de aanwezigheid van bepaalde hormonen in het lichaam. Deze hormonen zorgen ervoor dat je vaker de aandrang hebt om te plassen en dus vaker naar het toilet moet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>