Koorts meten: welke plek is het beste voor de thermometer?

Moet je een nieuwe thermometer aanschaffen, dan kom je er vanzelf achter dat er vele soorten thermometers zijn. Zo kun je een standaard thermometer kopen die in de anus gebruikt wordt om koorts te meten, maar zijn er tegenwoordig ook speciale thermometers voor de oren, de tong en de oksels. Twijfel jij welke thermometer je het beste aan kunt schaffen, zodat je eventuele koorts het best kunt meten? Lees dan in dit artikel welke thermometers wel en niet goed werken.

De standaard thermometer: nog altijd de beste thermometer

Een oorthermometer werkt misschien prettiger dan een thermometer die je in de anus moet doen om de temperatuur te meten, maar toch werkt de standaard thermometer nog altijd het beste. De oorthermometer wordt steeds populairder, maar onderzoeken kunnen nog altijd niet hard maken dat deze thermometer even betrouwbaar meet als de standaard thermometer in de anus. Daar komt nog bij dat het lastig is om de oorthermometer op de juiste manier in te brengen, waardoor de betrouwbaarheid van de meting nog meer in het geding kan komen.

Koorts opmeten: doe het niet onder de tong of onder de oksel

Ook is het niet verstandig om koorts op te meten door een thermometer onder de tong of onder de oksel te doen. Onder de tong is de temperatuur gemiddeld een halve graad te laag, terwijl de temperatuur onder de oksel gemiddeld een graad te laag is. Meet je koorts op onder deze lichaamsdelen, dan is je meting nooit betrouwbaar. Het is misschien niet je favoriete manier om koorts op te nemen, maar het opmeten van koorts in de anus werkt nog altijd wel het beste. Koop daarom een goede thermometer voor de anus en je weet zeker dat je koorts op de beste manier op kunt meten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>