Op dieet? Zo houd je je tijdens een etentje aan jouw eetplan

Je bent op dieet en alles gaat hartstikke goed. Je kookt gezond, je houdt je aan het eetplan en je valt gestaag af. Waar je alleen een beetje zenuwachtig wordt, is het etentje dat je volgende week op de planning hebt staan. Je wil het etentje zeker niet afzeggen en je wil ook niet ongezellig doen tijdens het etentje, maar je wil niet je hele dieet overboord gooien als je uit eten gaat. Hoe je gezellig uit eten kunt gaan zonder je dieet te schaden, lees je in de drie tips in dit artikel.

Tip 1: bekijk de kaart van tevoren

Veel mensen nemen zich voor gezond te gaan eten, maar komen op andere gedachten als ze eenmaal in het restaurant zitten en de kaart met allerlei lekkernijen voor hun neus krijgen. Door de kaart van tevoren te bekijken en voor het etentje alvast te bepalen wat je gaat eten, verklein je het risico dat je een ongezonde keuze maakt. Houd vast aan je keuze en je weet zeker dat je geen ongezonde maaltijd kiest.

Tip 2: vermijd het brood met kruidenboter

Veel restaurantjes serveren wat brood met kruidenboter om de eerste honger te stillen. Erg lekker, maar zeker niet goed als je aan het diëten bent. Het kost misschien wat moeite, maar je kunt beter het brood met kruidenboter vermijden. Door brood met kruidenboter te eten, krijg je ongemerkt namelijk veel calorieën binnen en dit is niet goed voor je dieet. Het is zonde om weken- of maandenlang gezond te eten en alles weg te gooien voor een mandje brood met wat boter, toch?

Tip 3: beperk de inname van alcohol

Natuurlijk mag je een glaasje wijn drinken als je uit eten gaat, maar houd er rekening mee dat je niet te veel drinkt. In alcoholische dranken zitten veel calorieën, dus deze dranken kun je beter vermijden als je af wil vallen. Wil je de verleiding van een extra glas wijn voor jezelf wegnemen? Ga dan met de auto, want dan mag je nooit meer dan een glas wijn drinken en heb je een stok achter de deur om niet te veel te drinken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>